Med handen i kakburken #busted

Skit också, jag har blivit ertappad! Det är så dumt att hålla på och försöka “hoppa över” att berätta saker. I mitt huvud hör jag mammas röst “det kommer alltid fram”…

För idag när Patrik ringde från bilen på väg hem från Motala och ett avslutat 15:e vätternrundelopp, så frågar han mig vad jag gjort idag. Inget speciellt svarar jag men han nöjer sig inte med det utan frågar om jag varit på Alelyckan. Ja… säger jag med tvekan i rösten, för jag vet ju mycket väl att jag inte får åka dit om jag inte tänker lämna saker.

Jag har ju ett (!?) problem med rekvisita, du vet sånt där som Kristin och jag älskar. Nu är det ju lite barockt att just min partner inom prylfetisch är Kristin när det i själva verket är hon som avslöjat mig.

Nu visste ju inte Patrik att jag hade varit där idag och jag hade ju inte en aning om att han hade läst om det gamla fönstret. Så jag gjorde ju bort min när jag erkände :) Nu har jag i alla fall varit borta på jobbet för att gömma undan alla spår av återbruksshoppingen.

Bullar med nöt crème jordnöt | Foto: Michael Krantz

Jordnötscrèmebullar

cirka 40 stycken, 2 timmar

50 g jäst
5 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
200 g smör
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
1020 g vetemjöl

jordnötscrème till fyllning

1 ägg till pensling

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt ägg, socker, smöret i klickar, salt, kardemumma och mjöl. Bearbeta degen kraftigt tills den blir smidig, minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  3. Låt jäsa under plast till dubbel storlek, minst 30-40 minuter.
  4. Dela degen i två delar, kavla och bred på jordnötscrème. Rulla och skär i bitar. Låt jäsa till dubbelstorlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230°C.
  5. Pensla försiktigt med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna kallna.

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.