EU har beslutat – glassens dag 24 mars

Nu kan det vara så att vår redaktör bara försöker vara snäll och rädda oss från alla sockerfällor. Hur kommer det sig annars att vi inte fått reda på att EU har beslutat om något så viktigt som glassens dag! Förmodligen sitter hon hemma med tio byttor glass!

Äpple- och myntaglass | Foto: Michael Krantz

Foto: Michael Krantz

cirka 40 minuter

Äppel- & myntaglass

4 dl yoghurt
2 dl strösocker
1 msk citronsaft
3 äpplen, granny smith
ev. lite mynta

Så här gör du

Skala och kärna ur äpplena, skär i mindre bitar och lägg i en gryta med strösocker, citronsaft och 0,5 dl vatten. Koka upp, tillsätt finhackad mynta och mixa sedan slätt med en stavmixer, låt svalna och blanda med yoghurt och kör i en glassmaskin till glass.

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.