Jag söker en konfliktlösare! #mediator

Om inte jag får hjälp snart så får jag ta till en morakniv. Vet inte riktigt till vem jag ska vända mig för situationen inte hållbar längre.

I snart en månad har jag på vägen till vandrarhemmet klappat, hejat på och gullat med mina björnbärsbuskar. Vad händer då?.. Jo, nu fylls dikena med lika giriga tanter, farbröder och andra björnbärstjyvar.

Nej, jag tror inte det räcker till oss alla! | Foto: Michael Krantz

Tanken var ju att jag skulle åkt ifrån Falkenberg i eftermiddag för att arbeta ett par dagar, i morse var det ganska många bär som var tillräckligt mogna och planen var att komma tillbaka på fredag eller lördag för att skörda. Men nu så är buskarna fulla med bärplockare, det är en omöjlighet att lämna Falkenberg.

Vattenpistolerna är laddade och morakniven packad. Här ska jagas gubbar & tanter, vad jag ska ha morakniven till? Punka deras cykeldäck med såklart, det är Pata som tipsade.

Tips från coachen...

Sallad med björnbärsvinägrett | Foto: Michael Krantz

4 portioner, cirka 20 minuter

Sallad med björnbärsvinägrett

75 g blandad sallad
1 st avokado
0,5 st rödlök
150 g sockerärtor
0,5 st gurka
1 dl björnbär

2 dl björnbär
0,5 dl rödvinsvinäger
1 st vitlöksklyfta
ett par basilikablad
1,5 dl rapsolja
1 tsk socker
salt & peppar

Servera eventuellt med något grillat eller helt enkelt med ett gott bröd.

Så här gör du

Skölj och riv salladen, kärna ur och skär avokado och sockerärtor i bitar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Dela gurkan, skrapa bort kärnorna och skiva. Blanda ihop salladen och strö över några björnbär.

Mixa björnbär, vinäger, vitlök, basilika med en stavmixer. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en fin stråle, smaka av med salt, peppar och lite socker.

Sallad med björnbärsvinägrett | Foto: Michael Krantz

 

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.