Pirat för en dag – #stenaline

Som många andra så har nog även jag fascinerats av historier om sjörövare och pirater (är det förresten samma sak eller två olika personer?) som plundrar fartyg. Så när Stena Line öppnade flytande bordershop så såg jag min chans.

Man behöver inte vara fasligt morgonpigg för att hinna med en tur till Danmark och tillbaka när man inte har något speciellt planerat.

Flytande bordershop | Foto: Michael Krantz

För den som inte redan ätit frukost (och mig som inte orkade fixa någon) så finns frukost/brunchbuffé på de tidiga avgångarna. Slår mig ner vid ett bord, självklart är båten fylld med erbjudanden och shoppingtips. Med en examensfest i antågande funderar jag på vilket vin som ska inhandlas.

Lyxig stund med brunch ombord | Foto: Michael Krantz

Resan till Fredrikshamn går snabbt, man skymtar solen och med ett kort stopp så är det dags att vända tillbaka.

Vi skymtar vårsolen | Foto: Michael Krantz

Det är inte många som lämnar båten idag, dels för att det inte är så mycket tid för shopping i land om man åker med vändande båt hem. Plus att det är en bit att promenera… gångarna känns väldigt långa.

Plundringsdags

Shoppinglistan är klar och jag är tillbaka ombord, nu ska det shoppas. På festen så räknar vi med 25 personer varav några barn. Vi serverar en buffé och ställer fram vin på buffébordet, så en 10-12 flaskor totalt plus något bubbligt till välkomstskål. Självklart passar jag på att fylla på med lite öl för husbehovet.

Shoppinglistan

8 flaskor fairtrade vitt
4 flaskor fairtrade rött
3 flaskor bubbel
2 flak öl

In med varorna i ölgarderoben och hämta ut allt när det är dags att kliva av igen hemma i Göteborg. Lite surf, kolla mejlen och en fika senare så är vi tillbaka hemma. Enorm skillnad mot att sitta i bilen genom Sverige, Danmark ner till Tyskland. Det här blev ju avkoppling och kändes som sjöröveri med tanke på priserna. Misstänker även att jag på något sätt missade ett specialerbjudande…

Någon ombord hade stenkoll på bästa köp...

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.