Patrik briljerar – #bbq

Att leva ihop med Patrik är perfekt, det är lätt att dela på saker. Ibland (ganska ofta) så behöver jag låna ett par brallor, lite strumpor och annat. Matlagningen, disken och tvätten är andra saker som vi också delar på.

[headline]Fiskelycka[/headline]

En tidig morgon körde jag till Varberg för att åka med Falkskär II till Fladen och lite andra ställen för att fiska. Det enda jag hade med mig var en kylväska (till fångsten) och lite vatten… för vädergudarna lovade strålande sol.

Vi var cirka 40 personer på båten, taggade till tusen för att fiska. Men det tar sin lilla stund att komma ut till fiskeställena, när vi äntligen saktade ner så hade vi fått en genomgång om hur fiskespön fungerade och hur en fjärsing ser ut. Fjärsing är en delikatess men också giftig, så för att inte riskera några personskador så fick man inte ta ombord dessa, utan personalen klubbade loss fjärsingarna på utsidan av båten.
Med mig hem efter fisketuren hade jag ett par stycken knotar, makrillar och någon torsk. En lyckad dag enligt mig.

Knot och torsk

Fisketur med Falkskär II till Fladen

[headline]Nyrökt makrill och hejdå[/headline]

Makrillarna åkte i röken direkt, det tar inte lång stund för dem att bli färdiga. In i kylen och sedan var förrätten fixad till hejdåmiddagen för våra berlingrannar.

Nyrökt makrill

Våra grannar i Berlin Angelika och Christoph har varit på besök i en dryg vecka. De har bott några nätter på vandrarhemmet och ett par i Göteborg. Kul att vi kunde bjuda på riktigt bra väder, en hel del sightseeing och Liseberg såklart.

Michael, Christoph och Angelika

Men åter till förrätten, makrillarna fick bara lite extra peppar och serverades med lite kokt färskpotatis, ägg, crème fraîche-röra på knäckebröd.

Egenfångad -rökt makrill

Kokt ägg och färskpotatis

Till huvudrätt så grillade Patrik massor med grönsaker, som vi vände ner i lite olja med finriven parmesan, vitlök och peppar. Grönsaksröran serverades till kalvryggbiff, rysk roulettekorv och grillade fläskskivor.

Patrik grillar grönsaker

Grillade grönsaker

Mätta och belåtna så var det dags för ett kvällsdopp i solnedgången, vi som inte badat tidigare i år blev förvånade. Temperaturen i vattnet är 25,5°C på Skrea strand!

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.