Parmesantacos med grön sparris

Tacos är ju något som de flesta gillar, men som kanske har fått lite töntstämpel. Jag gillar tacos och helst i lite ovanliga varianter. Ovanligt behöver inte betyda svårlagat, parmesantacos gör du på några minuter.

Eftersom det fanns lite av den lyxiga sparrisen kvar, så blev det parmesantacos med grön sparris och lufttorkad skinka. Sparrisen kom från Kullasparris och skinkan var en kallrökt skinka som lufttorkats. Perfekt som en förrätt och kan varieras lätt. Testa fylla med lite nyskalade räkor, dill och en klick majonnäs eller löjrom, rödlök och crème fraîche.

Parmesantacos med färsk grön sparris | Foto: Michael Krantz

Foto: Michael Krantz

8 stycken cirka 30 minuter

Parmesantacos med sparris

200 g parmesan
salt & peppar
300 g sparris
8 skivor kallrökt, lufftorkad skinka
olivolja

Så här gör du

Lägg en ”äggring” (eller rund pepparkaksform) i en stekpanna och strö finriven parmesan i ett tunt lager. Stek på medelvärme tills det slutar bubbla. Lyft ringen och lossa parmesankakan med en stekspade. Häng över en träslev för att böja, placera sleven på två kaffemuggar.

Stek sparrisen i lite olivolja, salt & peppar. Fyll parmesantacos med sparris och en skiva kallrökt skinka. Dra ett varv med pepparkvarnen och strö över lite extra parmesan.

Njut!

/Michael

2 Comments

    1. riktigt smarrigt, nästa gång ska vi käka lite löjrom eller räkor i skalen. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.