Nu kickar vi igång midsommardagen #midsommar

Efter en hejdundrandes dag som började midsommarlunch tillsammans med vår falkenbergsfamilj och den senare efterföljande grillmiddagen och natthäng på altanen är det nu dags att kicka igång midsommardagen.

Skillnaden i år är att det är inte mycket att städa, vi har inte ont i kroppen eller huvudet. Under sillunchen delade Patrik och jag en 33 cl öl och ett par snapsar, de andra drack sprite. På kvällen öppnade vi en flaska rosévin men den står halvdrucken. Känns nästan som om vi kompenserade för grannarnas alkoholintag och festande. För man vet att det ska bli fest när man vaknar till ”kung i baren” på morgonen.

Fick du jordgubbar över så kommer här ett tips på en smarrig dessert som vi tog fram till Amarula cream.

Amarula cream maränger, jordgubbar i senapscrème | Foto: Michael Krantz

Recept: Kristin Johansson
Foto: Michael Krantz

4 portioner, över 60 minuter

Maränger + jordgubbar + Amarula cream = sant 

5 dl socker
7 äggvitor
100 g Anthon Berg, 72% cacao
1-2 msk Amarula cream

Så här gör du

Vispa ägg och socker över en kastrull sjudande vatten så att sockret smälter. Det skall bli tjockt och fast. Smält chokladen försiktigt, över vattenbad eller på låg temperatur i mikron. Rör ihop choklad, maräng och Amarula cream försiktigt. Rör bara runt några varv så att det inte blandas utan blir ränder i smeten.

Klicka ut på en plåt och baka av på låg värme i ca 100–110°C i ca 1 timme. Lägre temperatur gör att de behåller sin fina, vita färg. De skall vara spröda men lite sega, mjuka inuti.

/Michael

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.