Turist i Göteborg – Hisingen runt med Strömma #hisingencruise

Skön båttur i solnedgången | Foto: Patrik Krantz

Vädret växlar och vad gör man när det inte funkar att hänga på Liseberg? Inga problem tänker jag utan tvärtom, vad ska man välja?

I tisdags hade vi bröllopsdag – gifta i åtta år. Det var min tur att hitta på något sätt att fira. Så jag bokade en båttur runt Hisingen med Strömma. Då får man en riktigt fin rundtur med M/S Carl Michael Bellman under fyra timmar. Med guidning och fantastisk middag om man önskar.

Ombord på Bellman är min vän Lotta Bäckström krögare, Lotta driver även Himlagott och har gjort en hel del kokböcker.

Välkommen ombord

Det känns lyxigt att sätta sig till ett vackert dukat bord, med färska blommor, fina linnedukar och linneservetter. Utan att tveka så valde jag att börja med västerbottenpaj och löjrom. Patrik spetsade in sig på räk- och kräftröra med rödlöksmarmelad och mörkt bröd.

Vi diggar ju tyska viner och valde en ekologisk riesling A Christmann (art. nr 5882). När den dök upp var den iskall och glasen blev läckert immiga.

Förrätt

Medan vi väntade på förrätterna kom det bröd och en färskoströra med soltorkad tomat.

Pajen var ljummen och serverades med lite sallad och en klick crème fraîche. Räk- och kräftröran såg helt fantastisk ut, gjord på plats och innehöll massor med skaldjur – långt i från en majjokladdig baguetteröra.

Huvudrätt

HimlaGotts fiskgryta med fänkål och aioli

Helstekt ryggbiff | Foto: Patrik Krantz

Till huvudrätt körde Patrik på helstekt ryggbiff, rödvinsås, tryffeldressade baljväxter, potatis och romansallad. Själv fortsatte jag på fiskspåret. Blev extra glad att det fanns ett fiskalternativ som inte innehöll skaldjur. HimlaGotts fiskgryta på dagens fiskfångst, rotfrukter och fänkål toppad med aioli.

Innan vi beställde dessert så var vi tvungna att sträcka på benen – också en fördel med att åka en rejäl båt. På övervåningen finns en bar och man kan även sitta utomhus.

Skål min älskling

Dessert

Göteborg och framförallt Backa och Hisingen är vackert. Vilka gårdar, hus och stugor det finns. Innan solen är på väg ner fick vi in lite sötsaker och kaffe. Himlagotts chokladmousse med bärkompott och marängsviss, lemoncurd och säsongens bär.

Tack till Lotta, Cecilia, Henrik och er andra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.