I love mac –aroni & cheese #macaronicheese

Macaroni and cheese är som Kristin beskrev det så bra – överkokta makaroner i ostsås. Smarriga små makaroner som fullkomligt dränkts i ostsås och gratinerats. En hel middag i en liten skål, för man behöver inte mycket mer till den mastiga rätten.

Macaroni & cheese | Foto: Michael Krantz

4 portioner, 40 minuter

Macaroni & cheese

300 g makaroner
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 krm paprikapulver
5 dl riven ost
muskotnöt
svartpeppar

Så här gör du

Koka makaronerna. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt koka upp under vispning och låt koka 2 minuter. Rör ner makaronerna och det mesta av osten, riv över muskot och rejält med svartpeppar. Häll ugnssäkra formar. Strö över resten av osten. Grädda i 200°C i mitten av ugnen ca 30 min.

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.