Enkel morot- & vitlökspasta | Foto: Michael Krantz

Du behöver en morot för att…

Idag är det morotens dag – #morotensdag

Min kloka kollega och vän ger mig en orange penna, förklarar att alla behöver en morot för att nå sina mål och dessutom kunna njuta av kicken att klara av sitt mål och kunna njuta. Vad passar då bättre än att bjussa på ett av Kristins första uppdrag här.

Receptbild före styling och fotograferingKristins utmaning

Kristins utmaning var att från ett recept med en mycket diskuterbar bild skapa en säljande och lockande bild på ett mycket enkelt recept. Bilden som hon fick att arbeta med var verkligen en utmaning och det är lika bra att man får bekänna färg direkt.

Enkel morot- & vitlökspasta | Foto: Michael Krantz

4 portioner, 15 minuter

Enkel morot- & vitlökspasta

400 g morötter
4 vitlöksklyftor
2 msk olja
2,5 dl grädde
1 dl riven ost
salt & peppar
färsk ört
250 g pasta

Så här gör du

Skala och skär morötterna i bitar, hacka vitlöken och fräs i en kastrull med lite olja. Späd med grädde och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt pasta och örtkrydda.

[headline htype=”h4″]Kul morotsfakta [/headline]

1979 föddes en mystisk superhjälte i serietidningen Den Flammande moroten (The Flaming Carrot) och dök upp på olika förlag under 80-talet.

/Michael

Leave a Reply