Tiden går fort när man har roligt

Nu är det nästan en hel månad sedan jag var på utflykt med Destination Läckö-Kinnekulle. Måste bara berätta om maten vi fick på torsdagskvällen. Det var då den officiella välkomstfesten för melodifestivalens andra chansen gick av stapeln.
Ett par hundra gäster och så artisterna förstås, skulle avnjuta en trerättersmiddag vid vackert dukade bord. Floristutbildningen på De la Gardiegymnasiet stod för spektakulära dekorationer, höga och låga. (anm. underligt nog hittar jag inte något floristprogram…)

Välkomstfesten andra chansen | Foto: Michael Krantz

Till förrätt serverades vänerlaxröra monterad på kavring toppad med löjrom från Spiken. Len och perfekt laxröra som verkligen smakade, den var inte översaltad utan mild och låg på en riktigt mjuk kavring. Man vill ju bara ha mer.

Vänerlaxröra monterad på kavring toppad med löjrom från Spiken | Foto: Michael Krantz

Smart att servera en kall förrätt, det är ju ändå många tallrikar som ska ut någorlunda samtidigt och det är oftast ett av bekymren vid sådana här tillfällen. Men… när huvudrätten ställs ner så har vi fått nytt vin i glasen, maten är varm. Vid första anblicken så ser köttet lite torrt och tråkigt ut men ack vad ögat luras. Dovhjortsbiffen från Kinnekulle som serveras med ramslökssås, krämig potatisbakelse är underbar. Köttet är mört och smakar fantastiskt, varsamt kryddat och passar perfekt med såsen och potatisen. Dock undrar vi var primörerna tog vägen.

Dovhjortsbiff från Kinnekulle, ramslökssås, krämig potatisbakelse och primörer | Foto: Michael Krantz

Genomtänkt med lokala råvaror, dock tappades tråden till desserten som var i mitt tycke ganska tråkig. Trippelchokladmoussebakelse låter väl lockande, men fram kom något som liknade chokladpudding i glas och söliga bär. Nej inget för mig.

Dessert

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.