Söndagsgöra – att förbereda

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Idag är det söndag och då ska du ta vara på tiden om du är ledig. Iväg till affären och köp en rostbiff och släng in i ugnen. Kräver minimalt med uppmärksamhet och fixar middagen i flera dagar framöver.

cirka 120 minuter

Rostbiff

1 kg rostbiff
smör
salt & svartpeppar

Så här gör du
Bryn köttet runtom, salta och peppra ganska rikligt.

Stick en stektermometer i bitens tjockaste del. Och sätt köttet i ugnen 125 grader tills termometern visar 55-60 grader (rosaröd eller rosa). Tag ut och låt vila i minst 15 minuter innan den skivas tunt.

[headline htype=”h4″] Sen kan du till exempel laga[/headline]

Rostbiffmacka our way | Foto: Michael Krantz

Rostbiffmacka

4 personer, 10 minuter

1 stort bröd
400g tjocka skivor av rostbiff
frisésallad
krasse
syltlök
2 pkt färskost
1 citron
citronpeppar
pepparrot

Så här gör du
Blanda färskost, citronpeppar, rivet citronskal och pressad citron. Dela brödet och bred på rejält med färskoströran. Lägg i frisésallad, rostbiffen och klicka över ännu mer färskost om du har över. Toppa med syltlök och massor med riven pepparrot.

/Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.