Bokprojekt matlagning och fotografering

I början av juli aktiverades ett projekt som legat och väntat på rätt tillfälle. Det är ett kokboksprojekt som diskuterats ett bra tag. På ett par veckor skulle 100 recept provlagas, stylas och fotograferas. Till min hjälp har jag haft Kristin Johansson, en grymt effektiv, kompetent och rolig tjej (ingen värdering i ordningen på de uppräknade egenskaperna).

Kristin är mamman bakom bland annat bloggen ElsiesPäron, matredaktör för webbsändningarna av tv-programmet ”På middag hos Hannah och Amanda”. Hon har dessutom hjälpt till att ta fram ett antal LCHF-recept och uppladdningsmat inför motionslopp.

Projektet
Målet var att under två-tre veckor göra klart de 100 recepten vilket resulterar i 200 bilder. Alla rätter stylas och fotograferas i stående och liggande format. Recepten är de mest populära rätterna från sajten Kokaihop.se – mötesplatsen för hemmakockar, det kan vara rätter som fått högst betyg, mest kommenterade eller flest utskrifter inom kategorierna frukost, förrätter & smårätter, huvudrätter, tillbehör, desserter och kakor & tårtor.

Eftersom det är extremt kort om tid och mycket arbete med att provlaga och fotografera matbilder så gäller det att vara effektiv.

Hallonsmoothie

Melontsatsiki och skaldjur

 

Fläskfilébaconbus

 

Auberginröra

 

Hallonmousse

 

Kärleksmums

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.