Vin + mat = så självklart!

I söndags fick jag vara med om något helt otroligt, ett event utöver det vanliga. Två vänner Karoline Nordefors och Fredrik Schelin hade bjudit in runt trettio hängivna mat och vinentusiaster som återfinns i sociala medier, tidningar.

Karoline har jag följt under en tid och Fredrik har jag träffat vid ett par tillfällen så när inbjudan kom fanns ingen tvekan, inget kunde gå fel. När jag sedan någon dag innan fick ett mejl med ”lagindelning” och blivit ”lagledare” så visste jag inte riktigt vad jag gett mig in på. Å andra sidan med Kinna Jonsson, Maja Berthas och Emma Segerström i uppställningen så kan man inte känna sig annat än trygg (inom parentes hade vi även Fredrik Schelin så sportdrycken var säkrad).

Skärmavbild-2013-04-13-kl.-19.36.46

Konceptet kallas Vin möter mat. Kvällen streamades live från restaurang Syster o Bror i Stockholm och i väntan på att alla fem lagen var samlade minglade vi och hälsade. Sedan var det dags, vårt lag hade som uppgift att tillaga och presentera rätt nummer två, en soppa.

Till förfogande fanns enorma mängder grönsaker och vårt hemliga vapen blev bacon från rapsgris. Själv var jag egentligen inne på en kall soppa, typ ärtor/mynta eller salladssoppa, men efter taktiksnack kom vi överens om att den vita sparrisen skulle ge oss hurrarop. Så en krämig vit sparrissoppa serverad på ett pocherat ägg och krispig bacon vid sidan av (för att inte riskera att det fanns någon vegetarian som skulle bli utan soppa). Att vi hade en timme och fyrtiofem minuter kändes som en lyx. Dryga 30 ägg senare, med porslin på värmning och soppan redo satte vi oss ner till bords för att inta en fantastisk femrätters måltid.

  1. Kungskrabba, med en pasta
  2. Sparrissoppa, med pocherat ägg
  3. Hälleflundra, med nässelsås
  4. Grissida, gräddstuvad spetskål
  5. Tartlett, med blodapelsincurd

Otroligt tack för alla underbara skratt och fantastiska människor. Kommer sitta och vakta i hallen efter ytterligare inbjudningar – för det här vill jag aldrig missa.

Vin+möter+mat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.