Uppladdning inför Göteborgsvarvet, Varvsstafetten

uppladdning

Det är inte bara antalet kilometer som räknas i slutändan, maten har en ganska stor roll
[column width=”six” place=”first” ]

Nytt år och nya utmaningar, för lika troligt som april kommer efter mars är det att något löplopp ska avklaras. Kanske ska man inte springa själv, men visst kan det vara bra att ha lite koll på kosten och tipsa nära och kära som trivs i löparskorna?

Vid träningstillfällena töms ofta muskelcellerna på glykogen och därför är det viktigt att man fyller på med kolhydrater så snabbt som möjligt efter ett pass. Dessutom det så bör man fylla på med vätska – 2-3 liter som man förlorar under ett normalpass.[/column]

[column width=”six” place=”last” ]

Så vätska och kolhydrater är receptet inför långlopp. Tillsammans med löpare, kockar, amatörlöpare och legitimerad dietist träffades vi för att ta fram tips på bra uppladdningsmat.

Under ett par intensiva timmar lagades fem olika rätter, nötkött, färs, fisk, fågel, vegetariskt och självklart hann vi med lite sött också. Rätterna kommer presenteras i anslutning till Göteborgsvarvet, Varvstafetten i samarbete med Kokaihop.se och Mat.se[/column]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.